بوی ناخوشایند کتانی‌های اسپرت ناشی از کجاست؟ چگونه می‌توان آن را کنترل کرد؟ آیا راه حل طبیعی هم دارد؟ اورجینال پَل امروز به شما راهکار هایی کاربردی و مهم برای از بین بردن بوی بد کتونی را معرفی خواهد کرد. با ما همراه باشید.

 

کتونی‌هایی بگیرید که هنگام پیاده‌روی و رانینگ پای شما عرق نکند. اینجا را کلیک کنید تا با کفش‌های اورجینال دارای فناوری آشنا شوید!

بوی ناخوشایند کفش‌های اسپرت ناشی از کجاست؟ غدد عرق در تمامی قسمت‌های بدن پراکنده شده است، ولی بیشترین تعداد غدد عرق در قسمت پا قرار دارد! تعداد این غدد در پا برابر 250000 عدد است. بر خلاف سایر قسمت‌های بدن، پاها در طول روز در کفش محبوس هستند و در صورت مناسب نبودن سیستم تهویه کتانی، فضای داخل کفش گرم شده و پا عرق می‌کند، این باعث ایجاد باکتری و قارچ پا شده و در نهایت بوی نامطبوعی را ایجاد می‌کند. راه‌های مختلفی برای از بین بردن این بوی نامطبوع و آزاردهنده وجود دارد. در این پست به معرفی و توضیح برخی از این روش‌ها می‌پردازیم. 

 

عامل ایجادکننده بوی نامطبوع در کفش‌های اسپرت ورزشی چیست؟

مهم‌ترین عامل ایجاکننده بوی بد کفش، عرق پا است. عرق به تنهایی بو ندارد اما محیطی برای به وجود آمدن باکتری‌های بد بو را فراهم می‌کند. قسمت جلوی پا بیشترین میزان تعریق را دارد. بیشتر کفش‌های جلو بسته و کتونی‌های اسپرت، تهویه مناسبی ندارند که باعث می‌شود رطوبت پا در داخل کفش ورزشی به دام بیفتد و کفش را به محلی مستعد برای رشد باکتری تبدیل کند. بِروی (Brevibacteria) نام نوعی باکتری است که عامل اصلی بوی بد پا می‌باشد. این باکتری پوست مرده روی سطح پا را می‌خورد و در این فرآیند آمینواسید متیونین را به متانتیول تبدیل می‌کند. متانتیول یک نوع گاز بی‌رنگ با بوی سولفوریک می‌باشد. پوست مرده بیشتر بر روی کف پا و لای انگشتان پا موجود می‌باشد.

 بوی بد کتونی های اسپرت

روش‌هایی ساده برای از بین بردن بوی نامطبوع کفش

 

  • استفاده از روش‌های طبیعی برای از بین بردن بوی بد کفش

قبل از اینکه به دنبال راه‌های موجود برای از بین بردن بوی بد کفشتان باشید، به دنبال منشأ این بو بگردید. برای مثال در اکثر اوقات ممکن است به دلیل عرق کردن پای شما، کفی داخل کتونی خیس شده باشد. در این صورت با خارج کردن کفی و خشک کردن آن، بوی بد از بین می‌رود. یا اینکه می‌توانید از کفی‌هایی استفاده کنید که ضدباکتری هستد و از بو گرفتن کفش جلوگیری می‌کنند. اگر کفش شما خیس شده است، در صورت خشک نکردن آن، کتونی بو گرفته و به محلی مناسب برای رشد انواع باکتری تبدیل می‌شود. پس بهتر است در صورت خیس شدن کتونی، برای بهتر خشک شدن آن، بندهای کفش را دربیاورید و زبانه را به سمت بیرون خارج کنید و کفش را در معرض آفتاب یا در کنار بخاری قرار دهید. یکی از انواع کفی‌هایی که جدیدا برای کتانی‌های اسپرت استفاده می‌شود، کفی‌هایی از جنس چوب درخت سرو می‌باشد. چوب سرو یکی از انواع مواد آنتی‌باکتریال است که مانع رشد باکتری و بو گرفتن کفش ‌می‌شود.

 

از عجیب‌ترین روش‌ها برای از بین بردن بوی کتانی‌ها، فریز کردن آن‌هاست. کتانی‌های روزمره خود را در داخل کیسه پلاستیکی گذاشته و این کیسه را به مدت یک شبانه روز در داخل فریزر یخچال خود قرار دهید. بعد از خارج کردن کفش‌ها از فریزر آن‌ها را در معرض نور خورشید قرار دهید. با فریز کردن کفش، باکتری‌ها در دمای بسیار پایین نابود شده و بوی بد کفش از بین می‌رود. اما بعضی افراد معتقدند که با این روش بوی بد کفش به صورت موقت از بین می‌رود. یکی دیگر از روش‌های جالب برای از بین بردن بوی بد کفش‌های اسپرت، استفاده از مرکبات است. پوست پرتقال، نارنگی، گریپ‌فروت و لیموشیرین را یک شبانه روز در داخل کفش خود قرار دهید. روغن موجود در پوست این مرکبات، علاوه بر از بین بردن بوی نامطبوع، کفش را خوشبو می‌کند. استفاده از روغن گیاه اسطوخودوس یا اکالیپتوس، علاوه بر خاصیت ضد باکتریایی بوی بد کفش را هم از بین می‌برد. چند قطره از این روغن خوشبو را با دستمال به کفی داخلی کفش خود بمالید و نتیجه را مشاهده کنید.

 از بین بردن بوی بد کتانی با پوست مرکبات

 

  • استفاده از روش‌های شیمیایی برای از بین بردن بوی بد کفش

استفاده از انواع پودرهای ضدقارچ و اسپری‌های ضدباکتری، مانع از ایجاد بود بد در کتانی می‌شود. بسیاری از ورزشکاران از این روش برای جلوگیری از رشد باکتری و قارچ در کفش در طول تمرین‌های طولانی مدت استفاده می‌کنند. این پودرها و اسپری‌ها را از انواع داروخانه‌ها و بعضی از کفش‌فروشی‌ها، می‌توانید خریداری کنید. اکثر ورزشکاران برای مبارزه با انواع قارچ و باکتری از انواع کرم‌ها و لوسیون‌ها با عصاره درخت چای استفاده می‌کنند. روغن درخت‌چای یک روغن ضدقارچ طبیعی با بوی عالی است. برای مبارزه با بو می‌توانید آن را روی پا هم بمالید. برای از بین بردن بوی ناخوشایند، می‌توانید کفش‌های خود را بشویید. کفش‌ها را در یک کیسه پارچه‌ای قرار داده و در ماشین‌لباسشویی بشویید. درجه حرارت آب در ماشین‌لباسشویی بهتر است در حدود 5 تا 10 درجه باشد. البته باید توجه کنید که هر کفشی را داخل ماشین‌لباسشویی نمی‌توان شست! زیرا درجه حرارت آب یا نوع مایع شوینده می‌تواند به رویه کفش ‌آسیب برساند. استفاده از جوش‌شیرین نیز یکی دیگر از روش‌های موجود می‌باشد. بهتر است در صورت امکان جوش‌شیرین را با میزان مساوی از اکسید روی ترکیب کنید و داخل کفش را به آن آغشته کنید و بگذارید کفش یک شبانه‌روز به این صورت بماند تا جوش‌شیرین بوی کفش را جذب کند. اکسید روی خاصیت ضدعفونی‌کننده و ضد باکتریایی دارد. استفاده از الکل نیز یکی دیگر از این روش‌هاست. شما می‌توانید آن را با دستمال در داخل کفش بمالید

 

می‌توانید برای از بین بردن بوی بد کفش از خاک گربه استفاده کنید. مقداری از خاک گربه را در داخل یک جوراب ریخته و سر جوراب را گره بزنید. این جوراب را یک شبانه روز در داخل کتانی قرار دهید. خاک گربه، خاصیت ضد بو دارد و بوی بد را به خود جذب می‌کند. اسپری کردن مخلوط آب و سرکه سفید نیز در بسیاری از موارد موثر بوده است. به اینصورت که به میزان یکسان آب و سرکه را مخلوط کرده و به قسمت رویه و داخل کفش اسپری کنید و بگذارید خشک شود. همچنین می‌توانید از چای سیاه هم کمک بگیرید. به این صورت که تفاله چای را در یک دستمال پارچه‌ای قرار داده و دستمال را به مدت یک ساعت در داخل کفش قرار دهید. سپس از یک دستمال دیگر برای خشک کردن کفش استفاده کنید.

 

از بین بردن بوی بد کتانی با استفاده از اسپری ضد باکتری

 

  • تاثیر پوشیدن جوراب در جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع کفش

یکی از مهم‎‌ترین مواردی که از عرق کردن پا و بوی بد کفش جلوگیری می‌کند، پوشیدن جوراب است. در صورت نپوشیدن جوراب، در فضای گرم داخل کفش پا عرق کرده و بسیاری از باکتری‌ها و میکروب‌ها را به وجود می‌آورد. اگر پای شما به مدت طولانی در داخل کفش است بهتر است هر روز جوراب‌هایتان را بشویید و از بوی نامطبوع جلوگیری نمایید. نوع جورابی که می‌پوشید نیز بسیار مهم است. جوراب‌هایی که از مواد مصنوعی همانند پلی‌استر و نایلون ساخته می‌شوند نیز در مقایسه با جوراب‌های نخی و پشمی، باعث افزایش تعریق و بوی بد پا می‌شوند. می‌توانید از جوراب‌هایی که با استفاده از فناوری نانو تولید شده‌اند نیز برای جلوگیری از بوی بد پا استفاده کنید. 

علاوه بر تمامی روش‌های گفته شده، رعایت بهداشت فردی، شستن پاها و استفاده از انواع صابون‌های ضدقارچ، تاثیر بسیار زیادی در کاهش بوی بد پا دارد. یکی از روش‌های قدیمی که در رعایت بهداشت پا تاثیر بسیار زیادی دارد استفاده از سنگ پا است که سلول‌های مرده پوست را از بین برده و به سلامت پا کمک می‌کند. 

 شستن روزانه جوراب برای از بین رفتن بوی بد کتونی

در آخر:

بیشتر افراد برای انجام انواع فعالیت‌های روزانه همانند کار، ورزش و تمرین از انواع کتانی‌های اسپرت مردانه و زنانه استفاده می‌کنند. همانند سایر اعضای بدن، پای ما نیز در هنگام فعالیت و ورزش طولانی مدت عرق می‌کند. این عرق پا باعث ایجاد بوی ناخوشایندی در پا می‌شود. بنابراین باید کتونی، با رویه و زیره مناسب با میزان و نوع فعالیت‎‎‌های خود را، انتخاب کنید. برای مثال با خرید کتونی‌های اسپرت اورجینال با رویه متریالی مانند مش (Mesh) و یا رویه‌های چرمی با تهویه مناسب، از انواع فروشگاه‌های اینترنتی معتبر همانند اورجینال پَل، از انواع قارچ و بوی بد پا در فعالیت‌های طولانی مدت جلوگیری کنید. کفش‌های بی‌کیفیت و کفش‌هایی که تهویه مناسب ندارد، یکی از عوامل اصلی ایجاد بوی بد کفش می‌باشد. بهتر است در صورت امکان هر روز از یک نوع کفش‌ استفاده کنید.

 

 

ورود به فروشگاه اینترنتی اورجینال پَل

 


1 نظر

avatar
محمدرضا آقایی

عالی بود، من با روش جوش شیرین تونستم جواب بگیرم


دیدگاهتان را به اشتراک بگذارید